Trapped in our own liberty

När tog pengarna över våra liv?
När började pengar få så stor vikt i vårat samhälle så det blev omöjligt att leva utan dom. Pengar har blivit våran mening med livet, för det är helt omöjligt att leva i ett samhälle idag utan tillgång till pengar.
Det finns folk som har väldigt lite pengar men dom får också hjälp av andra att få pengar.
Vi har format vårat samhälle till att bli så sjukt snålt, det är alltid någon som äger något!
Vilket leder till att man kan inte gå ut och ta för sig själv som man kunde göra förr i tiden. Det va bara att ta sin pilbåge glida ut i skogen och skjuta en hjort så hade du din mat och så levde du för dagen.
Ett hett samtals ämne är att kvinnor och män ska va jämstälda det är ingen som har tänkt på dom som följer och dom som styr? Det är bevisat att det finns två typer av människor, det är folk som styr alltså ledare och sen dom som följer efter dom kallas slavar. Det kanske är hårda ord men om du tänker på det så är det ju sant. Vi har blivit slavar i vårat egna samhälle det som ska va uppbyggt av alla människor genom demokrati att alla ska bestämma. Samtidigt som vi tar mer och mer kontroll över vårt samhälle.
Det är som du står i ett rum fullt med dörrar, bakom ena dörren ligger mat, bakom den andra bensin osv. Den enda nyckeln du har är pengar det är de enda som kan öppna dörrarna och utan de så dör du tillslut.
Det har lett till att vi måste avsätta 8 timmar per dag gånger i veckan 48 veckor om året (eftersom man har 4 veckors semester).
Helt fångade 8 timmar per dag och två dagar i veckan får vi våran permition och sen 4 veckor per år får vi våran längre perm. Vi är fångade i våran egna frihet, och som att inte det skulle va nog. Förr i tiden kunde du få bra jobb utan att ha en mega utbildning. Nu måste du ha värsta utbildningen för att ett bra och hög avlönat jobb. En utbildning som tar tid, krav, stress och förstör ens liv totalt, i alla fall mitt. Sån press så du inte vet vart du ska ta vägen om du tar minsta lilla fel steg.
Vi har lyckats fånga oss själva i vår egna frihet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0