Kärlek anpassar sig

Kärlek, jadu man skulle kunna skriva över en miljard ord när det gäller kärlek och det finns fortfarande någon som skulle kunna säga att alla ord i texten är fel när det gäller kärlek.
Kärlek är nog det viktigaste som finns på jorden och det finns nog inte någon som kan va lycklig utan kärlek.

Problemet med kärlek är att folk tänker för mycket på allting runt omkring det. Antingen så tror man inte att ditt livskärlek kan hända en helt vanlig dag när du handlar mat. Eller så är det precis de man tror, att varje litet "laddat" tillfälle kan vara ditt livskärlek.
Båda dom här sakerna visar på samma problem även fast dom är varandras motsatser, man försöker bestämma hur ens livskärlek ska inträffa. Man försöker helt enkelt bestämma någonting som är obestämbart.

Det är inte den första kyssen som bestämmer om han/hon är den perfekta personen i ditt liv, eller när din kärlek säger "jag älskar dig" för första gången.
Det är som att folk bär en inbyggd lista i sitt huvud och om han/hon säger "jag älskar dig" för tidigt eller kanske säger det i fel tillfälle så får man fel på den delen.
Får man för många fel i listan så får man IG och då blir man dumpad eller så blir det bara inge förhållande alls.

Jag har säkert sagt det många gånger förut men enligt mig så finns det ingen lista, man kan inte jämföra kärlek för ingen kärlek kommer se lika dan ut.
Sluta tänk för mycket på hur en kärlek ska vara för det förstör bara allt. Det finns inget "det går för fort" när det gäller riktig kärlek, det finns inget "vi träffades för sällan".
Det ända som finns är att det inte va riktig kärlek, för att det finns inga skäl till varför det inte funkar mellan två personer. Det ända som finns är att dom två personerna inte var menade att va med varandra.

Kärleken anpassar sig efter dig och du anpassar dig efter kärleken.
När man hittar riktig kärlek så kommer inte den första kyssen "för snabbt" eller så sägs inte "jag älskar dig" för fort. För allting kommer i precis rätt tid för att du har slutat bry dig om när den första kyssen ska komma, det ända du bryr dig om är OM den kommer.

Allting är inte rätt för att de stämmer med din mall i huvet, utan allting är rätt för att du är kär på riktigt och för att du verkligen bryr dig om personen och sätter han/hon först.
Kärlek kan förändra dig som person och få dig att acceptera saker som du tidigare inte accepterat. 
Visst man kanske lackar på att ens flickvän/pojkvän nästan alltid glömmer att ställa in smöret men samtidigt är de det man älskar, för det associerar du med den personen du älskar.
När det gäller riktig kärlek så finns det inget rätt eller fel för kärlek anpassar sig efter dig och du anpassar dig efter kärlek.

All I want for christmas is you

Efter en lång väntan av oändliga drömmar, förhoppningar och önskan så kom dagen jag aldrig trodde skulle komma.
Det kom som en chock och jag visste inte riktigt vad jag skulle tro eller känna, de va som att jag drömde om att orden jag alltid velat läsa var skrivna i ett sms från dig.
Du är en person som har berört mig på ett helt annat sätt än någon annan, du är den personen som jag hade älskat att få kalla bara min och du är den personen som har allt jag vill ha.

Senaste tiden har varit hård mellan oss, vi har båda velat haft varandra men våra förflutna har gjort så att vi inte vågar ge oss in i något som kan såra oss.
Sist vi pratade så var jag så arg på dig, jag var helt förstörd och visste inte vart jag skulle ta vägen för att en del i mig förstördes, en del som har fått mig att fortsätta genom hela gymnasiet.

Jag hade inte släppt dig, jag hade bara släppt tanken på att du någon dag skulle vara min.
Men så idag när jag såg in i din vackra ögon så kom den delen som förstördes för ett tag sen tillbaka och jag kände mig hel igen.
Den tiden jag fick med dig var så otroligt underbar och du gav mig mer än de jag har hoppas på i över 3 års tid.

Jag vet att du kanske inte vågar satsa på ett förhållande eller på mig för att du inte vill bli sårad igen och visst det är synd för jag gillar dig otroligt mycket.
Jag skulle vilja va den som får dig att le om dagarna, sova bra på nätterna och få dig att aldrig vilja va någon annanstans när du ligger i min famn.
Jag vill va den personen som får dig att leva livet med ett leende på läpparna om dagen, den som du älskar att kalla din.

Du kanske känner att du vågar lita på och att du vill ha mig och då kommer jag va den lyckligaste ungen på jorden.
Du kanske känner att du inte vågar lita på mig och därför inte vill ha ett förhållande för att du inte litar på mig så förstår jag dig. 
Du har gett mig en dag som jag bara trodde fanns i mina drömmar och jag har mått underbart under den tiden jag har varit med dig idag.
Du är värd den allra bästa personen på denna jord och du är värd det bästa livet en person man någonsin kan ha.
Du ska veta att du är en person som alltid kommer finnas i mitt hjärta och att allt du gjort för mig betyder så sjukt mycket.
Oavsett hur allting blir så vill jag bara att du ska vara lycklig hjärtat för du betyder mer än världen för mig.

Jag hoppas att de här inte är sista gången jag får säga det här till dig men det kanske det är men du ska veta att mitt hjärta alltid kommer slå för dig Lina, du är ängeln som gjorde mitt liv till ett himmelrike.

Kärleken är inte rättvis

Säkert många som tänker på det varenda dag, varför får han en flickvän och inte jag? Eller kanske varför får hon en pojkvän och inte jag?
Det är ju en väldigt bra fråga om man frågar mig för att inte för skryta eller jo bara för att skryta men jag borde få titeln världensbästa pojkvän.
Jag tänker inte sitta här och säga vad som gör mig till det utan om ni undrar får ni ta reda på det själva. I alla fall så brukar man säga att man inte kan hitta kärlek utan att kärlek hittar dig och om det nu är så, varför hittar kärlek bara dom som är minst värda det?

Ta min kompis tillexempel han har en flickvän som är helt brutalt mycket snyggare än han och visst hon och jag kan ha väldigt olika smak men skitsamma inte det jag vill komma fram till. Hon är mycket snyggare än honom och de borde betyda att han ska behandla henne bra för att han egentligen är värd henne. Tror ni det är så? Nej det är tvärtom, han behandlar henne med lite respekt och är mellan åt otrogen mot henne också och ändå får han en riktigt bra flickvän?
Jag vet att de finns ett antal personer som kommer tro att jag skriver om dom och om ni tror de så betyder de att ni behandlar era flickvänner som skit och kanske borde tänka om.

Det här gäller inte bara killar utan jag vet många tjejer som utnyttjar sina pojkvänner också och jag tycker det ofta är så att de är en bra person och en person som är skit rakt igenom i förhållanden.
Det finns faktiskt ingen logik i kärlek och jag tror inte de kommer finnas det någonsin, så en bra uppmaning skit i kärlek och kör på one night stands tills kärleken kommer. Eller om ni tycker att ni är slyniga om ni gör de så häng med grabbarna och skit i kärlek för den är bara jobbig. Sitt inte och vänta på kärleken, låt den vänta på dig.

En tjejteori!

Idag ska jag för en gångs skull skriva ett lite personlig inlägg de vill säga något som berör min gångna dag.
Som vanligt så är de extremt tråkigt i min skola och slå igen tid på en rast är som att sitta i kyrkan. Så i brist på annat satt jag och nicke och hade en av våra konversationer dom kan beskrivas på följande sätt: 70% allmänt störda, 10% skitsnack om yroll, nilecity och om gamla händelser, 10% seriösa och 10% insikt.

Som vanligt glider man sakta men säkert in på ämnet tjejer.
Efter ungefär 5 minuters diskussion av detta ämne så kommer vi fram till följande: Snygga tjejer är dåliga i sängen!
Ska man ha ett bra one night stand så ska man ha en tjej som helt enkelt är psb (en tjej som är tillräckligt snygg för att ha sex med, om ni inte redan visste).
Dom tjejerna är bra i sängen och ofta en smula galna som vi oftast gillar när det gäller sex.

 Efter ett tags diskussioner om snygga tjejer, one night stands och sånt så säger nicke: "Snygga tjejer är som ett par armani jeans, man går gärna ut på stan med dom men när man kommer hem så är dom för obekväma att ha på sig därför ta man på sig ett par gamla mjukisar".

Så det vi kom fram till den här diskussionen är att snygga tjejer har man inte för sex utan de har man tjejer som inte är så snygga för.
Men de bästa är tjejer som är snygga fast dom inte riktigt vet om de, dom är som nya mjukisar de vill säga riktigt sköna men ändå tillräckligt snygga för att gå ut på stan med.

Händelser kan skada dig, men låt dom aldrig förstöra dig

Då sitter vi här igen, skriver i en blogg som inte har allt för många läsare ... men men vad spelar det för roll jag får i alla fall skriva ner vad jag tänker och tycker och en del personer tar del av det.
Min blogg som ni kanske redan vet handlar om livet i sin helhet. 
Livet bjuder på många roliga, sorgliga, svåra, lätta och allmänt jobbiga situationer som gör ett stort avtryck på vår vardag.

Vissa händelser är så jobbiga att dom kan förändra hela din bild av vad som gör livet värt att leva, så som kärlek, krossade förhoppningar eller känslan av att misslyckas.

Jag tror personligen att just känslan av att misslyckas att inte räcka till är den värsta känslan man kan ge en person.
Det kanske låter en aning okänsligt men ett dödsfall är inte ens eget fel och därför kan man inte göra någonting åt det.
Däremot så är känslan av ett misslyckande något som vilar helt på ens egna axlar och det får en att känna sig otillräcklig.

Misslyckanden finns på grund av att vi har krav i livet, krav som vi måste klara för att känna oss tillfredsställda.
Klarar vi inte av dom här målen så känner vi oss fruktansvärt obetydliga, som om vi inte har någonting att ge världen.

Det sjukaste med krav är att vi oftast inte sätter dom själva, utan vi är så beroende av att bli bekräftade av vårat umgänge så vi gör bekräftelsen till våra krav.
Vi har en så sjuk bild av vad som är accepterat så att vi måste leva efter den bilden vi har, om vi inte gör de så har vi misslyckas. 
Vi måste sluta sätta så höga krav på oss själva för vi kan inte klara allt och vi måste börja acceptera det.

Man brukar säga att för att kunna bli älskad så måste man kunna älska sig själv och det är väldigt sant. Ta er en titt i spegeln och se vad ni har istället för vad ni saknar för att vissa saker kommer slå hårt mot er. Istället för att jämföra med andra och låta händelsen förgöra er, så inse att ni är sämre på vissa saker och bättre på andra.
Lär er att älska den ni verkligen är istället för den ni vill vara.


The days without a limit will soon be here

Jag sitter här som vanligt i mina lite djupare tankebanor och pratar med folk på msn, fick nyss veta av en kompis att hon ska åka till London och plugga i början på nästa år.
Det fick mig att börja inse ett och annat, jag sitter här och har mindre än ett halv år kvar av min gymnasietid och efter det så kommer jag stå helt på mina egna ben.
Jag kommer inte ha några trådar som binder mig till något längre utan det är bara jag, min nutid och min tanke som bestämmer vad jag ska göra.

Folk säger alltid att "livet börjar efter 50" eller att livet börjar när något annat stort händer i ens liv. Jag är visserligen bara 18 år gammal men jag tycker att om det är någon gång som livet verkligen börjar så är det nu.
Eller de kanske är fel att säga att de börjar just nu, för att folk kanske tar och pluggar vidare efter gymnasiet och då är dom inne i samma bana som innan. Men om man ska definiera det hela så skulle jag säga såhär: livet börjar när det är du själv som har fullständig kontroll över det och ingen eller inget annat.

Känslan jag får känns otroligt mäktig, spännande och underbar för plötsligt har jag fullkomlig kontroll över mitt egna liv och jag kan göra precis vad jag vill. Samtidigt så känner man en liten känsla av rädsla men så är det väll alltid när man kommer inom en tidsram för förändringar.

Jag tror att ett av dom skönaste sakerna med att man går in i ett helt nytt steg av ens liv är att man kan fly ganska rejält från sitt förflutna och starta ett helt nytt liv.
Det är de jag tror många glömmer i den här åldern, många tror att okej min ungdom ser ut såhär och min utbildning såhär lalalala ... och därför ger dom upp.
Ni är bara 19, 20 kanske 21 år gamla. Ni har ett helt liv med möjligheter framför er och snart kommer de komma en tid där ni har total kontroll över vad som kommer hända.
Jag kanske har sagt det här förut men, ge inte upp ert liv nu för det har knappt börjat!

Skillnaden mellan livet och verkligheten

Många kan tycka att det är samma sak, livet och verkligheten och visst så är de säkert fast enligt mig så är de en definitionsfråga. 

Livet är den bild och dom idealiska stunderna vi har under vår tid här på jorden. Verkligheten är dom motgångar och hemskheter som ingår under den tiden vi kallar ett livet.
Felet folk gör är att dom kallar själva helheten livet när de i själva verket inte bara är livet utan de också är verklighet.

Vi börjar med verkligheten, vad är de för något? Hur ska vi se på de? Hur ska vi tolka de? Hur ska vi anpassa oss?
Verkligheten är de som vi måste gå igenom vare sig vi vill eller inte, verkligheten är de som vi inte hoppas ska hända men ändå händer.

För vissa är verkligheten mer närvarande än för andra, om man tar barn som svälter i Afrika så vet vi att de är en verklighet men vi kan aldrig sätta oss in i det.
Samtidigt som de finns folk som har vart där och vet hur de är och uppleva det.
Samma sak kan man se på folk som är ute och ränner runt om nätterna och inte tänker på vilka konsekvenser som de kan medföra. Det är ett tecken på att dom inte insett att verkligheten finns i deras närvaro, för dom är ett scenario där dom blir nerslagna ungefär lika avlägset som ett va ett svältande barn i Afrika.
Det kan också vara tvärtom att verkligheten har varit för närvarande och därför tror man att bara hemska scenarior ska utspela sig i framtiden.

Det man måste göra är att finna en balans mellan dom här scenarierna.
Veta att man faktiskt kan råka illa ut om man är ute och super men att de är ganska ovanligt. På så sätt vågar man gå ut utan problem men man är också medveten om vad som kan hända så man tänjer inte på gränserna allt för mycket.

Då kommer vi till vad livet verkligen innebär.
Livet är dom stunderna när du njuter maximalt, utan några bekymmer eller hinder, du bara känner att allt är underbart.
För att kunna leva ett lyckligt liv så måste man kunna skilja på verkligheten och livet. Tänker man på verkligheten i dom stunder där du befinner dig i "livet" så kommer du aldrig få ut njutning av dom stunderna när man ska njuta. 
Det kommer få dig att bara se olycka, bara se hemskheter, bara se verkligheten och glömma bort livets skatter.

När man verkligen känner att allt är livet liksom behöver inte va värsta flashiga utlandsresan.
Det kan va dom här små tillfällena när man känner att någonting gör allt bra och man bara kan släppa verkligheten.
Tillexempel när jag gick till statoil igår med en kompis så ni vet, juletider, skön musik och så började de snöa. Jag är en person som älskar snö så därför va de helt underbart och trots att jag har mycket och tänka på just nu så kunde jag bara slappna av och känna det är livet.

 

RSS 2.0