Skillnaden mellan livet och verkligheten

Många kan tycka att det är samma sak, livet och verkligheten och visst så är de säkert fast enligt mig så är de en definitionsfråga. 

Livet är den bild och dom idealiska stunderna vi har under vår tid här på jorden. Verkligheten är dom motgångar och hemskheter som ingår under den tiden vi kallar ett livet.
Felet folk gör är att dom kallar själva helheten livet när de i själva verket inte bara är livet utan de också är verklighet.

Vi börjar med verkligheten, vad är de för något? Hur ska vi se på de? Hur ska vi tolka de? Hur ska vi anpassa oss?
Verkligheten är de som vi måste gå igenom vare sig vi vill eller inte, verkligheten är de som vi inte hoppas ska hända men ändå händer.

För vissa är verkligheten mer närvarande än för andra, om man tar barn som svälter i Afrika så vet vi att de är en verklighet men vi kan aldrig sätta oss in i det.
Samtidigt som de finns folk som har vart där och vet hur de är och uppleva det.
Samma sak kan man se på folk som är ute och ränner runt om nätterna och inte tänker på vilka konsekvenser som de kan medföra. Det är ett tecken på att dom inte insett att verkligheten finns i deras närvaro, för dom är ett scenario där dom blir nerslagna ungefär lika avlägset som ett va ett svältande barn i Afrika.
Det kan också vara tvärtom att verkligheten har varit för närvarande och därför tror man att bara hemska scenarior ska utspela sig i framtiden.

Det man måste göra är att finna en balans mellan dom här scenarierna.
Veta att man faktiskt kan råka illa ut om man är ute och super men att de är ganska ovanligt. På så sätt vågar man gå ut utan problem men man är också medveten om vad som kan hända så man tänjer inte på gränserna allt för mycket.

Då kommer vi till vad livet verkligen innebär.
Livet är dom stunderna när du njuter maximalt, utan några bekymmer eller hinder, du bara känner att allt är underbart.
För att kunna leva ett lyckligt liv så måste man kunna skilja på verkligheten och livet. Tänker man på verkligheten i dom stunder där du befinner dig i "livet" så kommer du aldrig få ut njutning av dom stunderna när man ska njuta. 
Det kommer få dig att bara se olycka, bara se hemskheter, bara se verkligheten och glömma bort livets skatter.

När man verkligen känner att allt är livet liksom behöver inte va värsta flashiga utlandsresan.
Det kan va dom här små tillfällena när man känner att någonting gör allt bra och man bara kan släppa verkligheten.
Tillexempel när jag gick till statoil igår med en kompis så ni vet, juletider, skön musik och så började de snöa. Jag är en person som älskar snö så därför va de helt underbart och trots att jag har mycket och tänka på just nu så kunde jag bara slappna av och känna det är livet.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0