Life is just a matter of perspective

Vad gör folk lyckliga? Vad är lycka? Är det kärlek, vänner pengar eller något annat?
Nej det är inte något av dom sakerna. Folk tror bara att det är lösningar för att lösningen inte är abstrakt utan en faktiskt och levande lösning. Det är enklare att se en lösning som du faktiskt kan röra vid.
Jag kan tala om för er att pengar, kärlek och vänner inte behöver göra en person lycklig. Tvärtom så kan det göra en person olycklig för allting handlar om hur man ser på det man har. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Lycka är bara en fråga om vad du har för perspektiv på din omgivning, liv och situation. Lycka handlar inte om saker som du inte har. Lycka handlar bara om att se vad du har. Olycka grundar sig i en sak, det är att folk känner en saknad av något i livet men oavsett vad det är som har orsakat den så måste man se till vad man har och nöja sig med vad man inte har i livet. Vissa saker är svårare att acceptera än andra men oavsett om det inte är att man har tillräckligt mycket pengar eller att man har förlorat en familjemedlem så kommer man aldrig bli lycklig för än man inser att jag inte kan sakna de jag har utan jag måste uppskatta det jag har.

Summer times makes us fly

10 tiden i juli månad, ja det måste vara min absoluta favorittid på hela året. Det är dom här kvällarna som visar mig vad livet handlar om.

Man kan inte ungå att fyllas av en känsla av magi när man sitter och blickar ut över en sommarkväll. Jag har ofta sagt att jag inte är en person som styrs av vädret och ljuset men om livet är bra på vintern så blir det helt underbart på sommaren.

Sommarn är underbar för att den ger oss en helt annan typ av frihet. Det tar oss ifrån det inrutade livet som vi lever varje dag och får oss att se vad livet och världen verkligen har att erbjuda. Den tar oss tillbaka till tider då vi mådde som bäst, när vi stog på toppen av världen och vi kände att vi kunde flyga.
Det är ganska svårt att säga varför sommaren är så magisk som den faktiskt är. Men om man ska spåna lite i det så tror jag att grunden ligger i ljuset och värmen. När man lever instängd i mörker och kyla halva året så blir det en så stor skillnad när det blir ljust och varmt. Egentligen finns det samma möjligheter på vintern om man bara vill men man tycker att mörkret hämmar oss och det gör det.

För att citera Håkan Nesser "Livet ska vara för som en fjäril, en sommardag"

Strucked by lightning

Då vare dags igen. Det var ett tag sen senast som jag hade något att lätta från mitt hjärta så mycket att jag behövde skriva av mig. Jag vet att det är knappt en person utom mig själv som besöker den här sidan och anledningen till den berättande formen i mina texter har mer att göra med att jag finner det lättare att skriva på det här sättet än att skriva rakt upp och ner vad jag känner.

Hur som helst för komma till saken, min kärleksfront har inte vart den mest aktiva på länge nu eller känslomässigt har de i största allmänhet stått ganska stilla. Ja tills igår då. Jag kan inte säga vad det va som hände eller vad jag känner det enda jag vet är att något vaknade inom min som inte har funnits där på ett tag.

Jag mötte nog inte din blick mer än en gång under kvällen men känslan i mig sa att blicken sa mig något. Tyvärr är inte självförtroendet på topp så även om den sa mig något så vågar jag inte tro på den riktigt.

Vi får helt enkelt se vad framtiden bringar mig.

På återseende

/ Oskar

RSS 2.0