Lärdomen av att se dig själv i en annan person

Man får ganska ofta kritik av folk när man visar dåliga sidor. Ibland så vet du ju själv att du har en del dåliga sidor men man helt enkelt skiter i att bry sig om vad andra tycker. Det finns däremot sidor som man har som man inte riktigt inser eller förstår hur dåliga dom är i andras ögon. Att säga att det är direkt dåligt kanske låter hårt men vissa sidor som man har är faktiskt direkt dåliga.

Det brukar vara svårt att folk och lyssna på kritik, framför allt mig. Jag såg sidor i en person som jag blev så sjukt irriterad på och det va då det slog mig, det är precis sådär jag beter mig! Jag förstår varför många har blivit så fruktansvärt irriterad på mig när jag hållit på som hon gjorde mot mig. Det handlade inte om att hon tog en dålig sida från mig och betedde sig så själv utan det va så att hon bara beter sig lika dant.
Det är fruktansvärt lärorikt att verkligen uppleva en dålig sida av sig själv från en annan person för det får en och inse att man måste ändra på sig, det är i alla fall vad jag ska göra!

See the world through the eyes of a child

Torsdagen den 19e november 2009 gryningen ligger runt hörnet för att förbereda ännu en dag i människors liv. Tidiga morgontimmar är nog min absoluta favorit stund på hela dagen. Det är som att någonting magiskt ligger i luften. Som att ett högre väsen försöker tala till mig för att säga hur livet ska vara, fridfullt och bekymmers fritt.
Den här dagen är förmodligen en dag som aldrig kommer göra ett avtryck i historieböckerna. Den kommer antagligen vara som dom flesta andra dagar men dock är det en sak som kan skilja den här dagen från andra.

 Det jag kommer berätta nu är något som garanterat kommer förändra mitt liv och min syn på livet och förhoppningsvis några av era liv. Jag låg och försökte varva ner med min musik som jag alltid gör, man börjar tänka på vänner, kärlek, jobb och allt annat som livet innehåller. Man ställer sig själv frågan är det här det enda som livet handlar om? Om det är det enda vad är det då det verkligen går ut på egentligen (jag vet att jag har spånat och gett svar på frågan innan). Det finns många definitioner på meningen med livet och liksom hur man ska uppnå det och bla bla bla men jag tror jag har hittat något som verkligen kan förändra den här gången.

Kommer ni ihåg sommarlov när ni var små? Eller kanske när ni lekte med eran bästa kompis någonstans, jag gör. Jag minns min barndom väldigt väl och jag måste säga att jag absolut älskade den. Nu pratar jag inte bara om när man va 4 år och allting va så himla bekymmerslöst för mitt liv har aldrig vart bekymmerslöst. Jag hade mer problem som barn än vad jag har nu men ändå mådde jag bättre på den tiden och hur förklarar man det?
Det är väldigt enkelt, skillnaden på nu och då är sättet jag såg saker på. Somrarna fyllda med solsken när jag och brorsorna sprang runt och spelade fotboll från att vi vakna till att vi gick och la oss. Somrarna va som bra dröm fast verklighet. Det var precis samma sak med resorna vi gjorde, eller när man lekte med kompisar allting liksom försvann för en stund.
Det fanns verkligen ingenting som störde en man njöt och kände lycka till 100%
Jag har alltid sagt att man ska ta itu med sina problem och det håller jag fast vid men man måste kunna hitta tillfällen då man kan släppa dom för stunden. Vi måste lära oss att se dom speciella tillfällena i livet som vi gjorde när vi va barn för det är dom minnena som får mig att sakna min barndom.
Vi hade svåra dagar som barn vissa mer än andra men osv hur dåligt vi än hade det kunde vi fortfarande skina mer än solen vissa stunder. 
Hitta denna lycka i mer än bara kärlek, nästa gång ni drar en roadtrip med grabbarna se det som ni skulle gjort om ni va barn hur magiskt det faktiskt egentligen är.

I brist på annat

Sliten söndag ännu en gång. Jag kan ge er den roande nyheten att om ni gillade Schtekurai så är han back i blogg världen. För er som aldrig har besökt denna blogg så tycker jag att ni definitivt bör göra det. Jag anser lätt att det är bland top 3 av dom mest läsvärda bloggarna just nu! www.schtekurai.se för er som vill kika in!

Sen så måste jag bara få säga att diskussioner om världens snyggaste brud bör bli avslutad nu eftersom jag har kommit fram till vem det är. Hon är skådis i USA och deltar för närvarande i "Entourage" och "One tree hill", hon heter ..... JANA KRAMER glöm absolut inte det för hon är sjukt fin.
Här får ni en liten bild också.


Om vädret gör en depp så är det inte vädret som är problemet

Det är väldigt mycket snack om det här med vinterdepressioner just nu. Visst jag kan hålla med om att det är mörkt och så just nu och man kanske mår bättre av lite d-vitamin. Jag hör hela tiden om folk som sitter och diskuterar i radio om hur man ska ta sig igenom denna "tunga" tid.
Det enda man hör är en acceptens till denna "deprimerande" tid, men helt allvarligt vad är det som gör den här tiden värre än andra?
Jag tycker att det är fruktansvärt svagt som människa att sitta och skylla på väder och vind för att man är deprimerad.

Att säga att det är ens årstids fel att man är deprimerad är rent bullshit. Det folk tror är att det är mörkrets fel att dom mår dåligt. Visst depressionen grundar sig till viss del i att det är mörkt ute men det är inte mörkret i sig som gör att vi mår dåligt som många tror. Allting handlar om att vi flyr från våra problem. Det kanske låter konstigt men t.ex. så är anledningen till varför folk inte vill va ensamma eller hemma på en fredag för att dom börjar tänka över sina problem.
Skillnaden mellan vinterhalvåret och sommarhalvåret är att det är mycket lättare att hålla sig sysselsatt under sommaren vilket gör att vi lägger mindre fokus på våra problem.
Vintern är mer instängd, begränsad och mer ensam än vad sommaren är vilket gör att vi gör mindre. Det får oss att bli mindre sysselsatta vilket leder till att vi blir mer rastlösa och ägnar större tid till att gräma oss över våra problem.

Sluta se det dåliga i mörker och kallt väder, ta vara på det ni har familj, vänner och det och gör det mesta av situationen för hösten är helt underbar och vintern med.
Go go go och va glada istället för skylla på allt! 

Folk verkar ha slutat att chilla galet med msn

Då sitter man här yttligare än en gång och fördriver en ner varvande tid denna höstkväll 2009. Egentligen så pågår det extremt mycket i världen just nu. Speciellt med tanke på finanskrisen, men det har vi märkligt nog bara svalt och blivit vana vid så därför ser inte denna måndagskväll så anmärkningsvärd ut.

Någonting som jag däremot har lagt märke till denna dunkla novemberkväll är att under en pågående tid så har folk som chillar msn minskat sjukt mycket. För några år sen typ 3 - 4 år sen så chilla alla galet med msn vid dom här tiderna. Nu mera så är det inte alls samma antal som blippar upp på msn.

Det här kanske inte kommer gå in boken "årets mest filosofiska tanke 09" men det va inte min mening heller utan det här är bara något jag undrar. Vad gör folk istället för chilla med msn för jag tycker det är ett skit skönt sätt att varva ner på innan man kramar kudden.
Jag vet att det finns folk som läser min blogg och jag vill inte ha kommentarer för folk ska tro att jag är populär utan för jag tycker det är kul att ta del av andras tankar.

Detaljerna är det destruktiva i förhållanden, men samtidigt det konstruktiva

Man kan ha gått igenom eld och vatten, genom himmel och helvete man kan helt enkelt gått igenom i stort sätt allting som går att gå igenom i ett förhållande. Det spelar ändå ingen roll i slutändan för vad ditt förhållande kommer avgöras på är hur du hanterar detaljerna. Säger du hej då älskling varje gång ni skills åt, börjar du le varje gång du ser henne? Blir du ledsen när ni bråkar? Det är dom grejerna allting kommer falla på i slutändan.

Jag har haft en person i mitt liv i två år nu, kanske lite mer och tro mig när jag säger det jag har fått gå igenom mycket. Det är säkert saker som folk hade fått vanligt folk att fly fältet åtskilliga gånger. Men det här jag har gått igenom och stöttat henne med i över två år spelar ingen roll för att jag beter mig på ett speciellt sätt när allting går mindre bra.

Jag som människa försöker så lite jag kan att faktiskt gräva ner mig i händelser som berör mina känslor på ett negativt sätt. Om en tjej dumpar mig så tänker jag aa men fuck henne det va inte menat och bli något så hon kan suga. Klart att jag blir ledsen innerst inne för det är aldrig kul och inte få någon man absolut ville ha, det tror jag alla håller med om. Jag väljer bara att inte gräva ner mig i det, jag väljer bara att bry mig så lite som möjligt för att må så bra som möjligt.
Det sjuka är att det är med det här beteendet allting avgörs, det är inte helheten som spelar roll liksom att jag faktiskt vart den som funnits där och ställt upp hela tiden. Nej nej det är dom här små skit sakerna som man gör mig till den jag är och som jag har förklarat hundra gånger varför jag blir så.

Jag tycker personligen att detaljer är viktiga i ett förhållande för det är det som gör ett förhållande till det lilla extra men det ska inte va det som avgör ett förhållande.

Vissa tjejer är brända

Det är nog inte bara jag som förespråkar detta i världen bland oss killar men det finns två saker en tjej absolut bara inte får göra. En av dom är snusa men det hatet har jag redan visat upp i ett tidigare inlägg så jag ska inte lägga tid på att mala på om det.
Det andra är tjejer som slåss.

 Seriöst vad förstår inte tjejer? TJEJER SKA INTE SLÅSS helt allvarligt vad är felet på vissa av dagens tjejer?
Det spelar liksom ingen roll vem jag pratar med av mina kompisar, om det är personer som är lugna, som är "gangsters", flippare eller vad som helst alla säger samma sak tjejer ska inte slåss!
Det spelar ingen roll med vilken kille du pratar för alla säger samma sak, alla tjejer som slåss är big no no. Jag förstår inte vad tjejer vill uppnå med att slåss, va som oss killar eller?

Jag hatar jämnställdhet över allt annat visst det kanske finns vissa punkter som bör justeras lite mellan män och kvinnor men allvarligt talat det börjar gå för långt. Det börjar gå så långt så jag börjar ha svårt att se femininet i vissa tjejer. Ibland är det nästan bara utseendet som visar på att det är en person av det kvinnliga könet. Jag börjar tycka det är ett sjukt samhälle vi lever i för jag som person faller inte bara för ett snyggt utseende utan just det feminina och gulliga i en tjej så vem ska jag dejta om alla beter sig som killar?

Att vara en del av ett historiskt ögonblick innan det ägt rum

Japp idag smäller det major! Det har säkert inte undgått någon att den förmodligen största matchen i allsvenskans historia äger rum idag. Som den gnagaren man är så är det självklart att jag inte är oberörd och därför måste jag också lämna ett litet avtryck denna dag.


Jag tänker inte sitta och spekulera om vem som vinner och varför dom gör det för det tror jag att det finns gått om personer som gör. Det finns egentligen ingen anledning i att spekulera i det för det är fotboll och jag säger som Zlatan "the ball is around, anything can happen". Det är inte grammatiks rätt någonstans men det är ändå riktigt skönt sagt.

Det jag tänker ta upp är just det här att vara en del av ett historiskt ögonblick innan det ens ägt rum.
Jag kommer komma ihåg hur jag kände när slutsignalen ljöd om 10 år osv om AIK eller IFK vinner. Jag kommer komma ihåg vad jag gjorde den här dagen för att jag vet att det är en historisk dag så allt jag gör kommer läggas på minnet.

Inlägget är skrivet före matchen men publiceringen blev cp

RSS 2.0