Om vädret gör en depp så är det inte vädret som är problemet

Det är väldigt mycket snack om det här med vinterdepressioner just nu. Visst jag kan hålla med om att det är mörkt och så just nu och man kanske mår bättre av lite d-vitamin. Jag hör hela tiden om folk som sitter och diskuterar i radio om hur man ska ta sig igenom denna "tunga" tid.
Det enda man hör är en acceptens till denna "deprimerande" tid, men helt allvarligt vad är det som gör den här tiden värre än andra?
Jag tycker att det är fruktansvärt svagt som människa att sitta och skylla på väder och vind för att man är deprimerad.

Att säga att det är ens årstids fel att man är deprimerad är rent bullshit. Det folk tror är att det är mörkrets fel att dom mår dåligt. Visst depressionen grundar sig till viss del i att det är mörkt ute men det är inte mörkret i sig som gör att vi mår dåligt som många tror. Allting handlar om att vi flyr från våra problem. Det kanske låter konstigt men t.ex. så är anledningen till varför folk inte vill va ensamma eller hemma på en fredag för att dom börjar tänka över sina problem.
Skillnaden mellan vinterhalvåret och sommarhalvåret är att det är mycket lättare att hålla sig sysselsatt under sommaren vilket gör att vi lägger mindre fokus på våra problem.
Vintern är mer instängd, begränsad och mer ensam än vad sommaren är vilket gör att vi gör mindre. Det får oss att bli mindre sysselsatta vilket leder till att vi blir mer rastlösa och ägnar större tid till att gräma oss över våra problem.

Sluta se det dåliga i mörker och kallt väder, ta vara på det ni har familj, vänner och det och gör det mesta av situationen för hösten är helt underbar och vintern med.
Go go go och va glada istället för skylla på allt! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0