The reason why Shakespeare killed Romeo

Man kan hitta mycket lärdom och sensmoral i gamla sägner, historier och pjäser. Som historien om David och Goliat, en historia skapad för att visa människor att den lilla människan kan vinna mot alla odds. Romeo och Julia är en historia som ska lära oss att sann kärlek övervinner allt, men det är bullshit.

Förmodligen är det ingen som har tänkt på det men det finns en anledning till varför Shakespeare dödade Romeo så att den underbara kärlekssagan inte fick någon fortsättning.
Anledningen till varför Romeo inte överlever är för att en uppföljare skulle krossa allting Romeo och Julia står för. Det skulle bevisa att kärleken inte alltid övervinner allting.
Relationer är som pussel, tänk dig att du pusselbitar från flera pussel på samma bord. Bitar från olika pussel kommer passa med varandra och dom kan passa bättre än vad dom pusselbitarna som är menade för varandra gör. Men i slutändan så kommer inte dom där olika men ändå perfekta bitarna sitta ihop med varandra för att dom passar inte i helhets bilden.
Man kan inte bygga en livslång relation på bara kärlek och att man älskar en person utan i slutändan så handlar det om att man måste tillräckligt lika varandra så man passar in i helhetsbilden.

Kommentarer
Postat av: ..

Kärlek finns.. bara de att vissa idioter fuckar upp allt för andra. Du kommer hitta den rätta personen för dej och en som verkligen förtjänar allt du har att ge. Allting kommer att lösa sej för både dej och mej.. <3



Med dej i mina tankar så är jag aldrig ensam :/

2009-12-14 @ 06:25:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0