The road of any direction

Jag undrar hur många som har ställt sig själva frågan: Hur hamnade jag här egentligen? Vart gick det fel? Eller vart gick det rätt?
Hur många personer hamnar egentligen där dom tror att dom ska hamna när dom är unga? Hur många får det bättre än dom hade väntat sig? Hur många får det sämre? Och framför allt, hur många personer hamnar precis där dom ville och inser att det dom ville inte gav dem den tillfredställen som dom önskade?

Vad är det som får oss att hamna på den väg som leder oss någon annan vart än vad vi hade trott och hoppas på? Är det för vi tror för mycket om oss själva? Att vi sätter upp mål som vi inte är kapabla till att nå. Eller tvärtom att vi är bättre än va vi tror och tar oss längre än vad vi räknade med?
Eller det helt enkelt vägen av upplevelser och erfarenheter som styr oss till dom platser i livet som vi befinner oss på?
Är det någonting vi kan påverka på något sätt, eller står vi helt handfallna framför det vi väljer att kalla ödet?

Det sägs att människor som blir framgångsrika är menade att ta sig dit, att dom vet det från början. Det sägs att dom är så inställda på sin kunskap och sitt mål att dom är villiga att ta vilken väg som helst så länge den leder dom dit dom ska.

Enligt mig så är det bara tre saker som skiljer framgångsrika personer från vanliga döda. Motivation, vilja och självförtroende. Utan extrem motivation så kommer du aldrig orka ta dig igenom dom hårdaste av stunder och utan självförtroende så kommer du aldrig ha modet att ta dom avgörande besluten. Sist har vi viljan att klara av saker. Viljan är en extremt stark psykisk kraft som kan få oss att göra det mesta, men vi måste verkligen vilja för utan den så ger vi upp.

Just nu är i alla fall jag och många andra i den delen av livet där vi står på en väg som kan leda vart som helst. Var vi hamnar beror på om vi vill sluta våran färd genom livet på en specifik plats eller om vi väljer att vandra utan ett mål.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0