När möjligheterna blir fängslande

Om man kollar på den rena faktan som finns så har vi verkligen "alla" möjligheter i världen att göra precis vad vi vill med våra liv. Det finns bara ett stort problem, vi har för många möjligheter.

Rädslan för att göra fel val är så stark så att den ofta får oss att inte ens vilja försöka göra rätt val. Vi är så rädda för att göra ett val så att vi drar oss för att göra något alls. T.ex. så får man ofta höra att "jag vet inte vad jag ska plugga" och varför vet man inte det? Jo för att det finns för många val. Man vill ha en sån perfektion i sitt val så att man ofta är utan ett val om man inte är 100% säker på vad man ska välja.

Konstigt nog så väljer vi ofta att vara pessimistiska i våra val, vi anser ofta att dom dåliga valen överväger dom bra valen vilket gör att vi inte gör något val alls. Vi kan ofta anse att ett dåligt val är sämre än något val alls. Så istället för att utvecklas åt "fel" håll så väljer vi att stå kvar och inte utvecklas alls. Vi är så beroende av trygghet i samhället så vi inte vågar försöka för rädslan av att misslyckas och välja fel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0